Létezik-e megoldás a cipőnk védelmére? Mutatjuk

Ha azt akarjuk, hogy a kedvenc cipőnk sokáig maximális minőségben kiszolgáljon minket, nem kell feltétlenül horror áron ápolószereket vennünk. Ámbár bármennyire is vigyázunk a lábbelinkre, sajnos akarva-akaratlanul is elkerülhetetlen a kisebb-nagyobb sérülés, vagy akár egy olyan folt, amit nem lehet kitisztítani. Számtalan házipraktika áll rendelkezésünkre, például meglepő, de a banánhéjjal, vagy a fogkefe/fogkrémmel való átdörzsölés a műbőr cipő esetében számtalanszor bizonyított már.

De a lakk/lakkbőr eseténben a makacs foltokkal szemben az ablaktisztító nyújt azonnali megoldást.  Aktuális, hogy lassan jön majd a téli sószezon, ami a kutyák mancsán kívül még a cipőnknek is ártalmas lehet, erre a leghatásosabb házipraktika az ecetes vízzel, majd szintén fogkefével vagy vattával való átdörzsölés. Alapvetően vannak a cipőnek olyan részei, amik ha elkopnak, megsérülnek, sajnos nincs hatásos módszer a megjavításukra, ilyen például a cipő sarka.

Érdemes a heelgood nevét megjegyezni, hiszen lévén célszerűbb a megelőzés, mint az utólagos javítás, így az újonnan beszerzett cipő védelmének funkcióját látja el a termék, ami mindenképpen hasznos, ha el akarjuk kerülni például vezetésnél a sarokrész kopását. Ezt, ha már megtörtént a baj, nagyon nehezen, vagy sehogy nem tudjuk kijavítani. De annyi bizonyos, hogy ahogy az elektromos kütyüinket is védjük a sérülésektől, úgy a ruháink, cipőink is megérdemlik a védelmet, hiszen a mai külsőségekkel teli világban az egyik legfontosabb megítélési szempont a ruházat.

Leave a Comment