Jó szolgáltató, nyugodt ügyvezető

Minden ember pályája csúcsaként éli meg lehetőleg, ha saját vállalkozást indít. Ezzel pont így voltam én is, ám láttam és bőrömön éreztem annak minden nehézségét is. Nem csupán a bürokratikus rendszerrel, a papírmunkával, adminisztrációval és a hatóságokkal kell szembenézni, a versenytársakkal való folyamatos harc is hozzá tartozik egy vállalat életének mindennapjaihoz. Nem volt könnyű ebbe belerázódni. A kezdetek kezdetén talán mondhatom el is rontottam elég sok dolgot. Nem kértem például segítséget. Úgy gondoltam egyrészt, hogy nekem kell kialakítani és megoldani a folyamatokat.

Elkészíteni a szabályrendszereket, igazgatni a munkavállalókat, tartani a kapcsolatot a könyvelővel, kialakítani a szükséges stratégiát, figyelni a termelés számaira, a könyvelés pontosságára, egyszóval mindent nekem kell megoldani. Szét is aprózódtam. Egészen egyszerűen már azt vettem észre, nem tudom hol áll a fejem. Hiába dolgozok napi 12-14 órát, az sem elég, fáradt vagyok és motiválatlan, és nem hogy új ötleteim nincsenek, a napi teendőket is csak alig tudom megoldani. Rájöttem, hogy ez így nem fog menni. Nem hogy hosszú távon nem lehet így eredményes a vállalkozásom, de már egy hónap elteltével nincs életem és nem tudom megvalósítani amit elterveztem, ha éppen eljutok oda, hogy meg tudom tervezni.

Megkezdtem tehát olyan partnerek felkutatását, akik hasznos segítségemre lesznek a közeljövőben a működés során. Az első ilyen szolgáltató a tűz – és munkavédelem területén került kiválasztásra. Az indok nagyon egyszerű, elképesztően sok jogszabályi feltételnek kell megfelelni. Az én vállalatomat tekintve nem vonatkozik minden szabály rám, ez biztos, mert sem az emberlétszám, sem a tevékenységi kör nem indokolja a túl erősen szabályozott működést. Számomra viszont nagyon fontos a biztonság. Én szeretnék nyugodtan aludni. Legyen mindenki számára világos, hogy mit, hogyan, mikor és milyen szabályok szerint tehet meg, illetve ha nem kívánatos esemény, mondjuk egy tűzkár keletkezik, tudja mindenki a dolgát, és legyen egy olyan szabályrendszer, amivel gyorsan és könnyen meg lehet oldani a problémát, hogy ne legyen emberi élet veszélyben és minimálisra legyen csökkentve az anyagi kár. Persze a legjobb, ha egyáltalán esély sincs ilyenre a működés során, de azért az tudnivaló, hogy ezt elég nehéz biztonsággal kijelenteni. Ebben nekem a https://tsrsafety.hu/ segít, méghozzá profi szinten. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Én nyugodtan alszom az ő segítségük által.

Leave a Comment