Az édesapám vágya

Az ember, amikor még gyerek csinál butaságokat, csínytevéseket, a szülőknek mindig a nyomában kell lenni, és figyelni minden lépését, még ha láthatatlanul is, hogy ne csináljon butaságot. Mondhatnám, hogy ez már tini korban, vagy épp tizennyolc évesen változik, de nem lenne igaz, mert egy szülő mindig szülő marad, és mindig vigyázza valamilyen szinten a gyerek lépéseit, még akkor is, ha néha szándékosan hagyja elesni, majd felsegíti. Ez is kell ugyanis a felnőtté váláshoz, ahhoz, hogy abból a gyerekből, fiatalból később érett és erős felnőtt legyen.

Eljön azonban az a pillanat, amikor kicsit fordul a kocka. Látszólag még mindig a szülők vigyázzák a mi lépteinket, de valójában már nekünk kell igazgatni néhány dolgot. Nekünk kell figyelni néha arra, hogy ők viszont meg ne botoljanak, óvni őket minden bajtól. Nálam, vagyis az én családomban nemrég jött el ez a pillanat, vagy csak most vettem észre, én nem tudom. De az biztos, hogy néhány dologban már a szüleimnek van szüksége az én segítségemre, és ez egyszerre ijesztő és felemelő érzés. Valami hasonlót érezhettek ők akkor, amikor mi felnőtté váltunk.

Egy tökéletes példa, hogy az édesapám nagyon szeretne egy kerti traktort. Egy olyan kisebb fajtát. Hát az egyértelmű, hogy ezen nem tudnak édesanyámmal dűlőre jutni, mert persze ő elmondja ezerszer, hogy nincs rá szükség, de apám is olyan modelleket néz, amik egyrészt már nagyon régiek, többet kellene szerelni őket, mint amennyit használni tudná, másrészt nem is igazán felelnek meg a paramétereikben sem, harmadrészt pedig mindehhez képest igen drágák. Ezért, mivel tudtam, hogy édesanyám beleegyezése nélkül traktor vásárlás úgysem lesz, szövetkeztem a testvéremmel, megnéztük az eladó kistraktor kínálatot, és választottunk egyet az Odisys termékei közül, ami biztos, hogy tökéletes lesz számára. Persze közben egy kicsit erősítettük édesanyámat, hogy tényleg ne engedje megvenni a többi nem megfelelő egyedet. A meglepetés nagy volt, édesapám örömét látva pedig már édesanyám is megértette, hogy bizony erre a kistraktorra szükség van. És ez a traktor a legjobb helyen van ebben a családban. Meg is köszönte ő is lopva, könnyes szemekkel, hogy mi ezt ennyire jól észrevettük.

Leave a Comment