Milyen a tökéletes kábel?

Már nagyon sok szempontból vezeték nélkül tudjuk élni az életünket, legalábbis számos megoldás született már arra, hogy az érzékeny kábeleket a lehető legjobban ki lehessen váltani a vezeték nélküli kapcsolatokra. Például az usb headset töretlenül végzi évek óta a munkáját vezetés vagy utazás közbeni hűséges segítőként. A manapság felkapott vezeték nélküli fülhallgatókkal is nagyon jól elvannak a sportolók és az utazók.

A zenekedvelőknek viszont például muszáj, hogy a legjobb minőségben, tehát vezetéken keresztül érkezzen a hang, így az egészen komoly fej- és fülhallgatóknak még mindig van vezetéke. A második legtöbbet igénybe vett kábelek a mindenféle töltő kábelek és csatlakozók. Ezeknek a gyakran használt eszközöknek az élettartama sokszor nem túl hosszú, mert a folytonos csavargatás, összegubancolódás és helytelen tárolás nem tesz jót a belül végigfutó vezetékeknek. Szerencsére egyre több új megoldással rukkolnak elő a gyártók, amikkel arra törekednek, hogy minél rugalmasabb és masszívabb anyag vegye körül a fontos vezetékeket. A szilikon változaton belül – ami eleve sokkal strapabíróbb és rugalmasabb, mint a sima műanyag – a szakértők egyrészről a lapos és minél szélesebb kábelekre esküsznek, mert ezek igen ruganyosak, nehezen gubancolódnak és sokáig megtartják a formájukat.

A másik etalonnak számító megoldás pedig a szövettel körbevont kábel. A baseus kábelek között rengeteg változatban lehet találni szövettel védett kábeleket. A szövet anyagát tekintve sokféle lehet, például nylon és textil változat is megtalálható a webshopban, ami viszont szinte mindig közös bennük, az a legérzékenyebb ponton, a töltő fejhez való csatlakozás helyén kialakított szilikon anyagú védő bevonat. A legalapvetőbb vezetékes megoldásokhoz és csatlakoztatásokhoz érdemes beszerezni egyet a színes és strapabíró kábelek közül. 

Leave a Comment